STRES VE VÜCUDUMUZA ETKİLERİ

STRES VE VÜCUDUMUZA ETKİLERİ

Günlük hayatta vücudumuzu baskı altında hissettiğimizde, sinir sistemimiz; adrenalin, noradrenalin ve kortizol gibi stres hormonlarının salgılanması için vücudumuzu uyarır. Esasında, bu uyarım; bize, içerisinde bulunduğumuz tehdit ya da tehlike ile başa çıkmada yardımcı olan fizyolojik değişimlerdir. Bu duruma “stres tepkisi” ya da “kaç ya da kalıp savaş” tepkisi denir.

Her ne kadar olumsuz bir algıya neden olsa da, stres; esasında olumlu bir tepki olabilir. Stres tepkisi, bizi alarm halde tutar, motive olmamıza ve elimizdeki işe odaklanmamıza yardımcı olur. Genellikle de, üzerimizdeki baskı azaldığında, vücut durumu dengelemeye başlar ve giderek sakinleşiriz. Fakat, çok sık bir biçimde ya da uzun süreli olarak stres hissettiğimizde veya olumsuz hislerimiz, onlarla başa çıkma yetimize baskın geldiğinde, işte bu noktada problemler ortaya çıkmaya başlar. Sinir sisteminin sürekli aktivasyonu –“stres tepkisi”– vücutta yıpranmaya neden olur.

Serbest dalış ve Zıpkınla balık avı yaparken stres baş etmemiz en önemli etkenlerin başında gelir. Eğer bir dalgıç stres ile mücadele edemez ise bu dalış performansına olumsuz olarak yansıyacaktır.

Aslında stresin en büyük çözümü zihnimizde gerçekleşir. Stres halinin oluşumunu hissettiğiniz anda vücudun koruma mekanizmasını aktif hale getirdiğini, farklılıkların algılandığını bilmemiz bizi rahatlatacak ve stres yönetimini ele almamızı sağlayacaktır.

Gerçekten çok derin bir konu ve vücuda etkileri çok önemli. Günlük hayatta bile yaşadığımız bu durumla baş etmenin en iyi yolunun zihnimizi kontrol altında tutmak olduğunu unutmamak gerekir.

İlk derinliklere yapılan dalışlar, iri avlarla karşılaşma gibi su altında sıkça karşılaşacağımız durumlar stres ve heyecan oluşumunu maksimum seviyede destekler.

Stres ve panik halindeki bir dalgıç farkında olmadan hiperventilasyon yapabilir ve hayatını riske atar.

Tüm bu bilgiler ışığında stresle mücadeleyi ve bu kavramı yönetmeyi bilmeyi aklımızdan çıkarmamak üzere sağlıcakla dalın…

#serbestdalış #stres

HEPİMİZİN HAYALİ OLAN UZUN DALIŞ SÜRELERİNE ULAŞMANIN YOLLARI

Yaklaşan eğitimlerimiz.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATANLAR

İLETİŞİM

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize yazabilirsiniz!

Adres:

Konacık Mah. Liman Cad. No 121/4 Arsuz/Hatay

GSM:

+90 534 955 53 45

Çalışma Saatleri:

Pazartesi-Cuma  09:00- 19:00
Cumartesi-Pazar  09:00- 18:00

Sosyal Medya Hesaplarımız: